لیست اختراعات سيد هادي پيغمبر دوست


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 2
تاریخ اظهارنامه: 1391/11/29
مالک/مالکان: سجاد مرادي آزاد
تاریخ ثبت: 1393/10/06
خلاصه اختراع:

دستگاه اندازه گيري اتوماتيك pH و اسيديته شير: اندازه‌گيري pH و اسيديته شير از كارهاي رايج اما وقت گيري است كه در صنايع غذايي انجام مي‌گيرد. به خصوص در روش رايج اندازه‌گيري كه بر پايه تيتراسيون همراه با معرف رنگي مي‌باشد، هر نمونه بايد به صورت دستي توسط شخص اندازه گيري شود كه اين امر سرعت، دقت و كارايي اندازه‌گيري را كاهش مي‌دهد. از اين رو \\"دستگاه اندازه‌گيري اتوماتيك pH و اسيديته شير\\" بر پايه تيتراسيون همراه با pHمتر طراحي شد تا علاوه بر اندازه‌گيري يكنواخت و سرعت بخشيدن به روند آزمايش، از خطاي انساني جلوگيري نموده و اثرات سوء احتمالي بعضي مواد شيميايي بر سلامتي كاركنان آزمايشگاه را نيز كاهش دهد. كاربرد اين دستگاه در كارخانجات فرآوري شير، آزمايشگاه‌هاي تجزيه شير و مراكز جمع‌آوري شير و غيره خواهد بود.

تاریخ اظهارنامه: 1392/11/07
مالک/مالکان: دانشگاه تبريز
تاریخ ثبت: 1393/05/05
خلاصه اختراع:

با توجه به اينكه امروزه خطر عفونت با ميكروارگانيسم‌ها مثل كپك، باكتري، ويروس و... سلامتي انسان‌ها را تهديد ‌مي‌كند و از طرفي به كار بردن مستقيم مواد ضدميكروبي در مواد غذايي براي سلامت مصرف كنندگان مضر است، استفاده از مواد ضدميكروبي در بسته بندي غذا اهميت زيادي يافته است. از طرفي امروزه تدابير زيادي براي جلوگيري از آسيب‌هاي فرآيند حرارتي در جهت حفظ كيفيت مواد‌ غذايي به همراه افزايش ماندگاري آن انديشيده شده است. بيشتر تكنولوژي‌هاي پيشنهاد شده بسيار هزينه‌بر بوده و به تجهيزات پيچيده نيازمندند. اما نانوتكنولوژي به كار‌رفته در بسته‌بندي روشي نوين براي حل اين مسئله است. بسته‌بندي فعال بر پايه افزودن نانو‌ذرات به فيلم‌‌هاي پليمري، نسل جديدي از اين تكنولوژي در صنايع‌غذايي است. عملكرد خوب اين نانو‌‌ذرات به علت نسبت سطح به حجم بسيار بالاي آن‌هاست. بسته‌بندي فعال يك مفهوم نوآورانه است كه در آن بسته‌بندي، محصول و محيط براي افزايش ماندگاري، بهبود ايمني و وضعيت ظاهري محصول باهم در ارتباط هستند كه موجب حفظ كيفيت اوليه محصول در طي ماندگاري مي‌شود. نانو‌كامپوزيت‌ها علاوه بر خواص آنتي‌ميكروبي بر روي خواص مكانيكي، نفوذ‌‌پذيري به گازها و آب، خواص حرارتي و قابليت فرآوري فيلم‌هاي بسته‌بندي تاثيرگذار هستند. امروزه امنيت غذايي يك مسئله بزرگ بوده و بسته‌بندي ضدميكروبي نقش مهمي در تأمين امنيت غذايي ايفا مي‌كند. سيستم بسته‌بندي ضدميكروبي سيستمي است كه فساد و رشد ميكروارگانيسم‌هاي بيماري‌زا را مهار مي‌كند. عملكرد ضدميكروبي را مي‌توان با افزودن عوامل ضدميكروبي در سيستم بسته‌بندي و يا با استفاده از پليمرهاي ضدميكروبي كه نيازهاي اوليه بسته‌بندي را برآورده مي‌كنند، در بسته‌بندي ايجاد كرد. هنگامي كه سيستم بسته‌بندي فعاليت ضدميكروبي داشته باشد، از رشد ميكروبي جلوگيري كرده و يا با گسترش فاز تأخير و كاهش نرخ رشد، فعاليت ميكروارگانيسم‌ها مهار مي‌كند. جهت استفاده از عوامل ضدميكروبي در مواد غذايي، دارويي و محصولات آرايشي و بهداشتي، اين صنعت بايد از دستورالعمل‌ها و قوانين كشور مربوطه پيروي كند. اين مسئله حاكي از آن است كه توسعه مواد جديد در بسته‌بندي ضدميكروبي بايد در محدوده مواد تأييد شده توسط سازمان‌هاي مربوطه بوده و حتي مقادير مورد استفاده نيز در محدوده غلظت مورد تأييد براي افزايش ايمني و يا نگه‌داري مواد غذايي باشد. عوامل ضدميكروبي مختلفي ممكن است در سيستم بسته‌بندي به‌كار روند كه اين موارد مي‌تواند شامل مواد ضدميكروبي شيميايي، آنتي‌اكسيدان‌ها، محصولات بيوتكنولوژي، پليمرهاي ضدميكروبي طبيعي، آنتي بيوتيك‌ها و انواع گازها باشد. از آنجا كه عوامل ضدميكروبي مكانيسم‌ عملكردي مختلفي دارند، مخلوط عوامل ضدميكروبي در صورتي كه مكانيسم تداخلي نداشته‌ باشند، مي‌تواند فعاليت ضدميكروبي را از طريق اثرات هم‌افزايي افزايش دهد. بنابراين مطالعه بهينه‌سازي تركيب مواد ضدميكروبي مختلف موجب گسترش فعاليت ضدميكروبي تركيب و افزايش بازده و ايمني سيستم بسته‌بندي ضدميكروبي مي‌شود. فيلم‌هاي پلي‌اتيلني براي غذا، كالا و بسته‌بندي محصولات كشاورزي مورد استفاده قرار مي‌گيرند، بنابراين بهبود در ويژگي‌هاي مكانيكي و حفاظتي ‌اين فيلم‌ها كاربردهاي كنوني را به همراه پيشبرد آن به سمت كاربردهاي پيشرفته‌تر مثل بسته‌بندي مواد دارويي و به ويژه بسته‌بندي‌هاي محصولات غذايي كه حساس به اكسيژن هستند، ترفيع داده است. اصلي‌ترين هدف از اجراي اين پروژه، ساخت و تهيه فيلم‌هاي نانوكامپوزيتي پلي اتيلني حاوي نانوذرات فلزي نقره, اكسيدمس و اكسيد روي، خاك رس آلي و خاك رس اصلاح شده با مس و نقره و بررسي خواص مكانيكي و ضدميكروبي آن‌ها و همچنين افزايش خاصيت اخير با استفاده تركيبي از نانوذرات بعنوان فيلم‌هاي فعال در بسته‌بندي مواد غذايي مي‌باشد.

موارد یافت شده: 2